Tervetuloa Kirstin kammariin

Tervetuloa Kirstin kammariin
"Hiljennä, hellitä, huolehdi itsestäsi!"

tiistai 4. lokakuuta 2016

Aamulla varhain

kun aurinko nousi, silloin minä unestani heräsin...

Taas valehtelee akka niin että korvat heiluvat. Heräsin jo paljon aikaisemmin, kun en oikein saanut henkeä vedetyksi. Kaikki erilaiset tuoksut tekevät nenäni kelvottomaksi enkä tahdo voida hengittää. Miksi pitää joka paikkaan ängetä parfyymeja. Olemme yrittänee löytää pesupulveria ilman parfyymiä, mutta vielä emme ole onnistuneet. Ajattelimme, että erikoisesti vauvoille tarkoitetussa pesujauheesa olisi mahdollisimman vähän hajusteita, mutta, hehheh, vaatekaappi tuoksuu kuin kukkaniitty, vain paljon pahemmalta. Perhoaet ja muut ötökät nääkähtyisivät kohta puoliin siellä. Ei semmoista hajumyllytystä kukaan kestä.
Madeiralla ei ole käärmeitä eikä isoja petoeläimiä, mutta pieniä kyllä riittää. Hämähäkkejä on, mutta onneksi ei kovin isoja. Paitsi niitä isojakin on Deserta Grandessa, mutta ei Madeiralla eikä Porto Santossa. Taloihin tulee  sisälle torakoita. Se on mielestäni niin ruma nimi, että kutsun niitä "kottaraisiksi" (Sorry, kottaraiset olette ihania pieniä lintusia). Mutta saan heti hiipivän kutinan ja muuten inhottavan mielen, kun ajattelen niitä juoksentelemassa pitkin seiniä. Helpottaa, kun nimitän niitä kottaraisiksi. Ensimmäisessä talossa näimme vain yhden "kottaraisen". Se tuli sisään illalla, kun meillä oli ikkuna auki ja juoksi muutaman varvin huoneen ympäri ja samalla yli minun rinnuksenikin käääk! Ja sitten se meni yöpuulle jonnekin. Ostimme sille ansan, jonkin sorttista liimanauhaa, joka sijoitettiin alas kaappiin ja kuinka ollakaan meni ainakin viikko ennenkuin  Gertrud "kottarainen" makoili siellä nuupahtaneena.
Täällä Caldeiran kodissa sai toissapäivänä "kottarainen" Ingeborg hyttysmailasta niin monta iskua, että siitä ei olisi ollut paistia kenellekään. Nyt on jossain pesukoneen takana tai muualla seinänraossa Ingmar, jota ei saatu kiinni eilen,. Se odottaa hetkeä, jolloin näyttäytyä meille, emmekä halua sitä missään nimessä nähdä.
Menin juuri pimeään keittiöön ja sytytin valon, mutta Ingmaria ei näkynyt. Vain pienempi spider-Inge, joka suurella vaivalla on puhkunut ja puhaltanut seitin keittiön oven taakse lähelle saranoita. Poishan se on siitä saatava! Kyl on elämä vaikeeta hetkittäin. Ja kun haluaisi olla HYVÄ IHMINEN.
Ei kommentteja: