Pitkä perjantai meni jo ohitse, mutta ei se tuntunut pidemmältä kuin
muutkaan perjantait. Talossa ei ole rairuohoja eikä pajunkissoja, ei
höyhenkoristeltuja koivunoksia, ei tipun tipua ei pupun pupua, mutta
mansikkakakku on laitettu ja koristeltu hör och häpna espanjalaisilla
mansikoilla. No kaikkea ei voi saada. Banaanisiivut kakun kerroksissa
ovat madeiralaisia. Täällä niitä yrttejä kasvaa monessa paikassa. Tänään hankittiin vielä suklaiset pääsiäismunat kruunaamaan
pääsiäispyhien menu.
Konservatorion takaa kuuluu tyttöjen heleät äänet. Laulavat
kukkaisfestivaalilauluja ja kenties harjoittelevat kulkueessa
esitettäviä tansseja. Kaksi viikkoa ja taas on festivaaliaika. Tuntuu
kuin Madeiralla olisi aina joku festivaali tai juhla käynnissä. Pitäähän
se mielet virkeinä, kun usein tapahtuu jotain.
Tänään en ole
ehtinyt juuri laulella. Pyysin kauppaan menijää tuomaan niin paljon
kaikkea, että meinaa stressinpoikanen tulla kurkkimaan ovenraosta. En
päästä sitä sisään, ähäkutti!
Mansikoita oli niin paljon, että minun piti laittaa vähän mansikkahilloa
etteivät ehdi pilaantua. Lisäsin joukkoon vähän sitruunaa enkä
laittanut kovin paljon sokeria, vain sopivasti.
Leivoin pieniä
sämpylöitä, tarkoituksella pieniä ja mielestäni niistä tuli oikein
sopivan kokoisia, joka on harvinaista, kun yleensä sämpyläni tulevat
uunista leivän kokoisina.
Sain myös kaaleja. Olen erotellut
lehdykät ja niitä pitää vähän pehmittää, että saa sisällön pysymään
koossa. Sisällöksi riisiä, sipulia, tomaattia, paprikaa ja soijamuruja.
Ovat herkkua, kun muhivat kauan uunissa.
Joimme iltapäiväkahvit
terassilla. Aurinko paistoi suloisesti ja lagartixat, Madeiran
sisiliskot vilistivät kaiteella, odottivat pieniä juustonpalasia, joita
laitamme kaiteelle. Saavat siitä tulla ottamaan ja näyttävät tykkäävän
niistä kovasti. Pääsiäistäytekakusta on vielä puolet jäljellä. Taitaa
sitä riittää pääsiäispäiviksi.
Illalla aiomme dippailla
kukkakaalia ja muita juureksia ja vihanneksia. Laitoin dippikastikkeen
kehittymään jääkaappiin. Ihan valmiiksi maustetusta pussista ja
turkkilaisesta jogurtista tein kastikkeen. Ajattelin vielä keksaista
tonnikala-levitteen. Semmoista ei kai saisi tehdä, mutta sattuu olemaan
tonnikalaa purkissa eikä auta levitellä sitä mereen. Ei elä enää.
Dippaukset ovat alkuruokaa ja sitten tarjoan espadaa ja luultavasti
porkkanoita ja herneitä sekä punajuurisalaattia. Punajuuret keitin
eilen, ihanat mötikät. Että semmoista tänään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti