Tervetuloa Kirstin kammariin

Tervetuloa Kirstin kammariin
"Hiljennä, hellitä, huolehdi itsestäsi!"

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pitkä perjantai meni jo

Pitkä perjantai meni jo ohitse, mutta ei se tuntunut pidemmältä kuin muutkaan perjantait. Talossa ei ole rairuohoja eikä pajunkissoja, ei höyhenkoristeltuja koivunoksia, ei tipun tipua ei pupun pupua, mutta mansikkakakku on laitettu ja koristeltu hör och häpna espanjalaisilla mansikoilla. No kaikkea ei voi saada. Banaanisiivut kakun kerroksissa ovat madeiralaisia. Täällä niitä yrttejä kasvaa monessa paikassa. Tänään hankittiin vielä suklaiset pääsiäismunat kruunaamaan pääsiäispyhien menu.

Konservatorion takaa kuuluu tyttöjen heleät äänet. Laulavat kukkaisfestivaalilauluja ja kenties harjoittelevat kulkueessa esitettäviä tansseja. Kaksi viikkoa ja taas on festivaaliaika. Tuntuu kuin Madeiralla olisi aina joku festivaali tai juhla käynnissä. Pitäähän se mielet virkeinä, kun usein tapahtuu jotain.
Tänään en ole ehtinyt juuri laulella. Pyysin kauppaan menijää tuomaan niin paljon kaikkea, että meinaa stressinpoikanen tulla kurkkimaan ovenraosta. En päästä sitä sisään, ähäkutti!
Mansikoita oli niin paljon, että minun piti laittaa vähän mansikkahilloa etteivät ehdi pilaantua. Lisäsin joukkoon vähän sitruunaa enkä laittanut kovin paljon sokeria, vain sopivasti.Leivoin pieniä sämpylöitä, tarkoituksella pieniä ja mielestäni niistä tuli oikein sopivan kokoisia, joka on harvinaista, kun yleensä sämpyläni tulevat uunista leivän kokoisina.
Sain myös kaaleja. Olen erotellut lehdykät ja niitä pitää vähän pehmittää, että saa sisällön pysymään koossa. Sisällöksi riisiä, sipulia, tomaattia, paprikaa ja soijamuruja. Ovat herkkua, kun muhivat kauan uunissa.


Joimme iltapäiväkahvit terassilla. Aurinko paistoi suloisesti ja lagartixat, Madeiran sisiliskot vilistivät kaiteella, odottivat pieniä juustonpalasia, joita laitamme kaiteelle. Saavat siitä tulla ottamaan ja näyttävät tykkäävän niistä kovasti. Pääsiäistäytekakusta on vielä puolet jäljellä. Taitaa sitä riittää pääsiäispäiviksi.


 Illalla aiomme dippailla kukkakaalia ja muita juureksia ja vihanneksia. Laitoin dippikastikkeen kehittymään jääkaappiin. Ihan valmiiksi maustetusta pussista ja turkkilaisesta jogurtista tein kastikkeen. Ajattelin vielä keksaista tonnikala-levitteen. Semmoista ei kai saisi tehdä, mutta sattuu olemaan tonnikalaa purkissa eikä auta levitellä sitä mereen. Ei elä enää. Dippaukset ovat alkuruokaa ja sitten tarjoan espadaa ja luultavasti porkkanoita ja herneitä sekä punajuurisalaattia. Punajuuret keitin eilen, ihanat mötikät. Että semmoista tänään.

Ei kommentteja: