Tervetuloa Kirstin kammariin

Tervetuloa Kirstin kammariin
"Hiljennä, hellitä, huolehdi itsestäsi!"

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kevättä ilmassa

Tänään oli kevättä ilmassa. Oli niin aurinkoista, että silmiä häikäisi. Lunta on vielä aika paljon, mutta kävelytiet alkavat jo olla aika paljaita. Saisivat harjata hiekan pois niin olisi parempi kävellä. Voisin vaikka kohta jatella ottaa pyörän esille. Ehkä ei sentään ihan vielä. Yöt ovat kylmiä ja yön aikana jäätyy sulanut lumi.

Meillä käy harvoin ketään, mutta tänään kävi ensin nuohooja ja sitten tulivat vessa- ja talouspaperin tuojat. Ihan kivaa vaihtelua, kun joku muu kuin mies astuu ovesta sisään.

Nuohooja istahti laskunkirjoitusajaksi keittiön pöydän ääreen ja joi mukillisen kahvia ja jutteli mukavia. Siis mukava nuori mies oikeassa työssä.

Olen ollut aika laiskana koko päivän. Pesin pari koneellista pyykkiä, tiskasin koneella ja laitoin ruokaa. Kalapihvit olivat kaupan valmiseinestä eivätkä maistuneet oikein miltään. Kumma kun ei tehdasvalmisteisiin saada mitään makua. Niitä ei pitäisi tietenkään ostaakaan ja harvoin sorrun valmiisiin ruokiin, mutta nyt tuli langettua. Avasin juuri kaupan mustikkakeittopurkin ja se oli kyllä aika luihua keittoa. Kutsuisin mieluummin sitä mehuksi. Kai sitä voi juoda janoonsa.

Olemme taas lähdössä risteilylle Helsingistä Tukholmaan. tällä kertaa Siljalla. Mies oli saanut jonkun tarjouksen matkamessuilla, eikä risteily maksa paljon mitään. Syömiset ja ostokset sen sijaan maksavat, mutta syödä täytyy ja täytyy vähän ostaakin jotain. Itselle tuliaisia.

Huomenna on näytelmän kenraaliharjoitus ja perjantaina ensi-ilta. Jänskättää vähän miten selviän änkyttämättä roolistani. Loppulaulua täytyy harjoitella. Sanat eivät oikein tahdo istua muistiini ja seison ihan eturivissä.

Ei kommentteja: