Tervetuloa Kirstin kammariin

Tervetuloa Kirstin kammariin
"Hiljennä, hellitä, huolehdi itsestäsi!"

perjantai 4. helmikuuta 2011

Leivontapäivä



Innostuin tänään leipomaan ja silloin, kun innostun, teen yleensä enemmän kuin yhden sortin leipomuksen. Tein itselleni focaccia-pannarin, jota nautiskelin iltapäiväkahvin kanssa. Olisin voinut ahmaista koko pannarin, mutta sain puhuttua itselleni, että se maistuu huomennakin. Viimeksi, kun kävimme risteilyllä, tuli mies laivaan shoppailtuaan kaikenlaista pientä ja minä sain 16 silikonista muffinsvuokaa. Iloisen värisiä ja helpot tiskata. Leipomukset eivät tarttuneet vuokiin, eikä vuokia tarvinnut rasvata eikä jauhottaa. Tein niissä Mustikka-banaanimuffinsseja. Sitten tein vielä piiraan, johon sain sijoitettua hieman pihlajanmarjahilloa. Se alkaa olla aika ikääntynyttä jo, mutta ihan käyttökelpoista.
Mustikka-banaanimuffinssit:
150 g voita
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl rouheisia
sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 banaani
1 dl mustikoita

Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää vaniljasokeri ja kuutioitu banaani. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Viimeiseksi mieluiten pakastetut mustikat. Ne eivät ehdi tehdä taikinaa aivan siniseksi. Jaa taikina 16:sta vuokaan ja paista muffinsseja 200 asteessa keskellä uunia noin 12-15 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin värisiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sinisestä taikinasta tulis kauniita sinisiä leivonnaisia :)

Kirsti kirjoitti...

Niin tulisi, pitäisikö leipoa?