Tervetuloa Kirstin kammariin

Tervetuloa Kirstin kammariin
"Hiljennä, hellitä, huolehdi itsestäsi!"

perjantai 27. lokakuuta 2017

Kokkailua

Mielessä kenties: millainen yö? Mutta ei sitäkään kannata liikaa ajatella. Ainakin on vatsa tyytyväinen.
Illallinen oli tyydyttävä eli vatsa ei kurise. Laitoin uunijuureksia, salaattia ja espada com banana. Kyytipojaksi valkkaria Pingo Docen tarjousvihkosesta. Siellä on hyviä viinejä eivätkä maksa paljon.
On ollut ihanan lämmin päivä, enkä kaipaa kylmää Suomea nyt ollenkaan. Siellä on monin paikoin satanut lunta. Täällä sitä ei onneksi näe.
Eilen laitoin ihania kaalikääryleitä. Mustikkapiirakka on vielä suunnitteilla, kun muistin, että olen ostanut kaalinpään. Luen silloin tällöin kaikenlaisia niksejä, joita kokkaajat ja leipojat laittavat tänne ja eilen satuin lukemaan kahden leidin vuoropuhelua kaalikääryleiden tekemisestä. Toiselle oli vihjaistu, että kaalinpää kannattaa laittaa pakastimeen yöksi ja aamulla siitä voi sitten huoleti irroitella lehtiä. Niinpä lykkäsin kaalini pakastimeen puolenyön aikoihin ja menin nukkumaan. Aamulla otin kaalin pakastimesta ja kokeilin irrottelua ja hiphei se kävi oikein hyvin ja sitten vielä paremmin, kun olin paistanut sipulin ja keittänyt riisiä sekä vähän turvotellut soijamuruja. Kääntelin kääryleet, laitoin ne vuokaan ja paistoin ne kauniin värisiksi. Hyviä ovat. Laitoin osan pakkaseen ja osa on jääkaapissa odottamassa, että pääsen kaalikääryleaterialle.
Kohta nukkumaan. seikkailen vielä vähän aikaa netissä.

Ei kommentteja: