Tervetuloa Kirstin kammariin

Tervetuloa Kirstin kammariin
"Hiljennä, hellitä, huolehdi itsestäsi!"

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Rauhallinen joulu

Taas on kohta joulu ohi. Tänään on jo joulupäivä, jota täällä vietetään paljon enemmän  kuin jouluaattoa, joka meillä on taas tärkeämpi. Täällä joulupäivä on perheiden kohtaamispäivä. Kokoonnutaan yhteiselle aterialle ja seurustellaan. En ole koskaan viettänyt sellaista, joten en tarkkaan tiedä, mitä tapahtuu, arvelen vain. Jouluvaloja Funchalissa olen nähnyt muutamana päivänä. Enimmäkseen olen istunut talossa pidellen "seiniä pystyssä". Jannekaan ei juuri ole käynyt missään muualla kuin kaupoissa. Olen säästänyt Pingo Doce-kuitteja ja ajatellut katsoa joskus, kun tulee askartelun puute, kuinka paljon kuukaudessa menee siihen osastoon.

Meidän joulukoristeet ovat aika minimaaliset. Kaksi paksua, hopeanväristä pöytäkynttilää, ostettu kolme vuotta sitten jouluksi Avenidalle, kolme lämpökynttilän näköistä, kullanväristä, joihin voi vaihtaa pariston. Ne on joskus ostettu Claes Ohlssonilta, Turusta arvelisin. Sitten on vielä yksi huovutettu tonttu, jonka Vuokko on tehnyt ja se saa istua muitten pehmo-ystävieni kanssa kaapin päällä. Siinä roikkuu Herkko poromies. Istumassa Estrela, Tuukka, Trinkadeira, Nelli ja tonttu Tobias, se Vuokon tekemä.                                                  

Tänä vuonna meillä oli yksi jouluruokakin eli porkkanalaatikko. Se maistui niin hyvältä, että söin siitä ainakin puolet eilen. Aivan liikaa, mutta kun se oli niin hyvää.

Huomenna tulee Madeiralle hyviä ystäviä Suomesta. Suomessa emme ole heitä tunteneet, vasta täällä tutustuneet. Kaikkein jännintä on saada nähdä Satu, jonka kanssa olen Facebookissa puhunut paljon, mutta en ole häntä koskaan nähnyt. Hän sanoi tulevansa tiistaina, hyppäävänsä taksiin ja tulevansa meille! Jännittävää!


Ei kommentteja: