Tervetuloa Kirstin kammariin

Tervetuloa Kirstin kammariin
"Hiljennä, hellitä, huolehdi itsestäsi!"

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Banaaneista riittää juttua

Vapaapäivä tässä kohdassa tarkoittaa illallisvapaata keittiöstä. Mies laittaa ruoan tiistaisin.Ensin se päivä oli torstai, mutta sattui aina joku meno torstaipäiväksi useamman kerran ja siksi valitsimme tilalle  tiistain. Voi niitä menoja sattua nytkin, mutta ei kuitenkaan niin usein.

Vuokraemäntä ja isäntä toivat molemmat muutaman päivän välein banaaneja niin paljon, että piti alkaa miettiä mitä muuta niistä voisi laittaa kuin syödä silleen vaan.
 Banaaneja oli aika paljon ja aloin miettiä, mitä niistä voisi laittaa muuta kuin kakkua ja piirakkaa tai leipää ja löysin hilloreseptin netistä:
Ohje:
Viipaloi 5-6 banaania, purista mehut limestä, (minulla ei ollut limeä, vaan sitruunoita, joten mehut tulivat nyt sitruunasta). Kuumenna kattilassa 1 dl vettä ja lisää sinne 3,5 dl sokeria, (määrä oli mielestäni aivan liikaa, kun hillo oli valmis, 1-2 dl olisi sopivampi määrä) sekä sitruunamehu ja puolikas

vaniljatankoa. Keittele hilloa ainakin 30 minuuttia ja nosta pois vaniljatanko. Jos sinulla ei ole vaniljatankoa, lisää vaniljasokeria, kun hillo on valmista. Jos pidät kanelista, voit lisätä sitäkin makusi mukaan.  Laita hillo purkkeihin ja pakasta.
 Kun hillo oli jäähtynyt, siitä oli tullut marmeladia. Ehkä voisi laittaa hieman enemmän vettä. Pannaan kokeiluun.  Kokeilin myös sekoittaa yhteen osaan banaanihilloa sokeroimatonta puolukkasosetta. Siitätuli aika hyvää, raikkaan makuista. Ajattelin kokeilla huomenna uuden satsin. Paistan aika usein lettuja, joten hilloa tarvitaan.

Olemme myös syöneet banaaneja jälkiruoaksi. Ensin paistoin niitä kuorineen uunissa, foliossa. Tungin sisään suklaapaloja, jotka sulivat sinne. Se oli liian makeaa pähkinäjäätelön kanssa. Eilen laitoinkin jälkkärin ilman suklaata ja se oli juuri passelia jäätelön kanssa. Eilen tuli syötyä banaani pääruoankin kanssa. Paistoin banaania ja espadartea. Otin mallia ruoasta "Espada com banana". Hyvää oli. Syömme täällä erittäin hyvin. Ruoka on edullista ostaa Ajattelen välillä tuottajia. Eivät taida paljoa korvausta saada eläinten kasvatuksesta ja vaikeakulkuisista viljelmistä.

Seuraava matka Suomeen tilattiin eilen. Tammikuussa on Helsingissä Matkamessut.  Janne menee sinne yhdeksi Suomi-Portugalipöydän hoitajaksi. Hän on kerännyt materiaalia Madeiralta, joita jakelee  ja mainostaa tätä saarta.  Lähdemme täältä 14. pv ja olemme Björklundenissa 15. pv. Takaisin tulemme 28 pv. yöllä. Toivottavasti sitten ei ole kovin kylmä. Madeiralla on hyvä olla, kun ei tarvitse suurta vaatekaappia. Samat vaatteet käyvät ympäri vuoden. Suomessa tarvitsee niin monenlaisia vaatteita ja kenkiä. Se tulee paljon kalliimmaksikin.

Tahtoisin pian uuden kodin täällä. Olen kyllästynyt asuntomme sohvaan ja nojatuoleihin, puhumattakaan kirjahyllystä, joka ei ole kirjahylly, vaan koristehylly. Olen tunkenut koristeita samoille hyllyille, että meidän kirjat ja muut tavarat mahtuisivat. Ja olisi ihanaa saada kunnon sänky. Tietää nukkuneensa tässä kivipatjaisessa, kapeassa punkassa, kun aamulla herää ja joka paikkaa särkee niinkuin Nukku-Matti olisi kepin kanssa kurittanut yöllä.  Pitäisi löytää kalustamaton talo, jonne sitten pitäisi ostaa ne huonekalut joita tarvitsee. Sellaisia taloja on vain paljon vähemmän kuin kalustettuja. Murrrrrr! Meillä on jo astioita ja kattiloita ja pannuja, että selvitään.  Niitä on hankittu koko ajan. Ne ovat edullisia hankkia täältä.

Nyt murua rinnan alle. Ehkä kirjoitan vielä jotain. Vaikka miltä maistui miehen kana!

Se maistui hyvältä. Lisäksi hän tarjosi bataattimuusia, vihreitä herneitä ja salaattia. Vallan mainio illallinen. Nyt pitäisi mennä sinne kivipatjalle yrittämään rentoutusta, että tulisi uni silmiin.
                       

Ei kommentteja: