Tervetuloa Kirstin kammariin

Tervetuloa Kirstin kammariin
"Hiljennä, hellitä, huolehdi itsestäsi!"

lauantai 23. heinäkuuta 2011

On kesä on kesä on kesä

Tuntuu, että on oikein kunnon kesä, kun hiottaa näin kovasti. Sää vaihtelee sateisesta aurinkoiseen, mutta lämmintä on joka tapauksessa. Eilen vai oliko toissa päiväbnä, en enää muista, oli ulkona +30 astetta lämmintä ja sisällä +28. Vilvottele siinä sitten jossain. Mies sanoo, että kellarissa on viileintä, mutta en halua istuskella kellarissa. Vaikka olisi kuinka kuumaa ja lämmintä sisällä, täytyy aina silloin tällöin leipoa. Tänään olen leiponut ruisleipää ystävältäni saamaan taikijajuureen tekemästäni taikinasta. Juuri on peräisin jostain Viron leipomosta. Tein siitä jo kerran aikaisemminkin leipiä ja ne onnistuivat oikein hyvin ja maistuivat myös hyviltä. Saa nähäd jos ehdin saada ne paistetuksi, kun olen lähdössä kylään syömään jauhosavikkalasagnea. Ystävät laittavat kerran kesässä. savikkaa voi ruoanlaitossa verrata pinaattiin. Sitä voi käyttää pinaatin tavoin eli se on käyttökelpoinen rikkaruoho. Pitääkin mennä katsomaan josko tontilta löytyis savikkaa vaikka muhennokseen tai keittoon.

Ukkonen on jyrissyt tänään aika vahvasti. Suljin tietokoneen välillä, kun ukkonen tuntui lähestyvän liikaa, mutta nyt on ilma kirkastunut ja olen näkevinäni aurinkoakin puitten takaa. Pitänee etsiä jotain vaatetta päälle, että on valmis, kun tullaan hakemaan kyläilylle. Kevyt Oloa täsä nappailen, kun tuntuu, että on jano koko ajan. Nesteet poistuvat enimmäkseen otsasta ja kastelevat puseron märäksi.

Näitä kukkii puutarhassa monenvärisiä. Luulenpa, että ovat miehen eki puutarhurin mielikukkia ja ovathan ne kauniita. Satoa ei olla saatu vielä. tomaatit ovat vihreitä, salaatit pieniä, onkohan kesäkurpitsa edes kukkinut. en ole käynyt katsomassa. Yksi kuitenkin kasvaa valtavasti, lipstikka. Se on paljon yli metrin korkuinen. Olen pitkän aikaa suunnitellut ottavani siitä oksia kuivatakseni mausteeksi. Kohta sen teen, ihan varmasti. Nyt täytyy ajatella pukeutumista ja kurkata, miten voivat nousemaan jätetyt leivät.

Ei kommentteja: