Tervetuloa Kirstin kammariin

Tervetuloa Kirstin kammariin
"Hiljennä, hellitä, huolehdi itsestäsi!"

torstai 9. kesäkuuta 2011

Kesä tuli


Vihdoinkin tuli kesä. On ollut jo muutama päivä ihan hellettä. auringossa ei voi istua kuin pienen aikaa sitten on etsittävä varjoa, mutta varjon alla on hyvä olla. Kroppa, ruumis, keho vai mikä tomumaja minulla on, tykkää lämpimästä. Ei edes polvi kolota paljon, kun saa lämpöhoitoa.


Luonto on kauneimmillaan. Kukkia on ihan valtavasti ja ruoho niin vihreää ettei muualla voi sen vihreämpää olla. En voi kulkea kasvihuoneissa ja kukkakaupoissa etteikö aina tarttuisi jotain käteen. Puutarhurini, joka on mieheni, alkaa varmaan kyllästyä kohta, kun sotken hänen suunnittelemansa kukkapenkit. Menevät värit sekaisin ja kun hänellä on jo valmiit taimet kasvamassa ... Minne niitä minun yrttejäni sitten laitettaisiin. Kastelemista riittää kyllä.

Onneksi järvessä on vielä vettä.
Vesi on nykyään hirmu kallista. Ennen pesin mattojakin kraanavedellä. Seisoin kalliolla ja päästelin vettä painepesurista. Se oli helppoa matonpesua. Viime vuonna kävin kunnan matonpesupaikalla pesemässä matot ja sekin oli helppoa pesemistä. Mattojen kuuraaminen on kivaa, kun on kaunis ilma ja tietää, että matot saa kuivaksi parissa päivässä. On ihanaa laittaa puhtaat, tuoksuvat matot lattialle. Ennen vanhaan mentiin saareen ja kuurattiin matot kalliolla. Huuhteleminen suoritettiin meressä. Kahlattiin sinne maton kanssa ja siellä sitten leikittiin, sukelleltiin ja kierittiin maton kanssa ja saatiin se hyvin huuhdottua. Mäntysuopa oli aika ystävällistä merelle. Enää en pese enkä huuhdo suoraan meressä.

Mahtaakohan tänä kesänä päästä mereen uimaan. Viime kesänä kävin meressä vain Portugalin Cascaisissa. Siellä oli niin suolainen vesi ettei tehnyt mieli kauan siellä kellua. Ja kylmää se oli. Tänä kesänä en lähde Portugaliin ennen kuin syyskuussa. Kesä kotona vaihteeksi. Tuntuu ihan mukavalta.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

vackert och så skönt med sommarvärme!
trevligt veckoslut, kirsti!
susanne

Kirsti kirjoitti...

Trevligt veckoslut för dig också! Kiva, kun kävit vieraisilla!